Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Έναν μηνιαίο μισθό θα στοίχιζε στους Βρετανούς το Brexit μέχρι το 2020

ΟΟΣΑ: Έναν μηνιαίο μισθό θα στοίχιζε στους Βρετανούς το Brexit μέχρι το 2020
To Brexit είναι σαν ένας φόρος, που ισοδυναμεί με τον μηνιαίο μισθό για τον μέσο Βρετανό, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurria
Μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., ύστερα από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα οδηγούσε στην απώλεια για τον μέσο Βρετανό ποσού ίσου με έναν μηνιαία μισθό μέχρι το 2020, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC ότι μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το ευρωπαϊκό μπλοκ θα ήταν «κακή απόφαση».
«Έχουμε κάνει μια σειρά από υπολογισμούς και καταλήξαμε ότι το Brexit είναι ένας φόρος (…) Ισοδυναμεί περίπου με το εισόδημα ενός μηνός μέσα σε τέσσερα χρόνια και εν συνεχεία εξακολουθεί να υφίσταται (…) και υπάρχει μια σταθερή απώλεια», τόνισε ο Angel Gurria.
«Η όλη ιδέα εδώ είναι ότι έχουμε κάνει συγκρίσεις, έχουμε κάνει προσομοιώσεις, έχουμε εξετάσει διαφορετικούς τρόπους που μπορεί αυτό να συμβεί.
Στο τέλος, καταλήξαμε να διερωτώμαστε γιατί δαπανήσαμε τόσο χρόνο, τόση προσπάθεια και τόσο ταλέντο στο να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε μια κακή απόφαση όταν δεν είναι αναγκαίο να λάβεις μια κακή απόφαση».
Σημειώνεται ότι ολόκληρη η έκθεση θα γίνει γνωστή αργότερα μέσα στην ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης