Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vlieghe (BoE): Θεωρητικά η Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε να έχει αρνητικά επιτόκια

Vlieghe (BoE): Θεωρητικά η Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε να έχει αρνητικά επιτόκια
Η BoE θα έπρεπε «να σκεφτεί πολύ προσεχτικά» για το κατά πόσο τα θετικά αποτελέσματα των αρνητικών επιτοκίων θα υπερίσχυαν των επιπτώσεων
«Θεωρητικά τα επιτόκια της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England - BoE) θα μπορούσαν να είναι λίγο αρνητικά», υποστήριξε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BoE, Gertjan Vlieghe, ερωτηθείς σχετικά, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην Evening Standard.
Ο ίδιος τόνισε, πάντως, ότι η BoE θα έπρεπε «να σκεφτεί πολύ προσεχτικά» για το κατά πόσο τα θετικά αποτελέσματα των αρνητικών επιτοκίων θα υπερίσχυαν των επιπτώσεων.
«Ακόμα και αν θεωρητικά ήμαστε πρόθυμοι να μειώσουμε σε αρνητικό έδαφος τα επιτόκια, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο ως έναν βαθμό, προτού αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε αν οι πολίτες θα βγάλουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και αντί να τα ξοδέψουν, τα κρύψουν στα σπίτια τους», σημείωσε ο Vlieghe, καθώς, όπως προσέθεσε, «εάν συνέβαινε αυτό, θα ήταν αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και θα υποτιμούσε συνολικά το τραπεζικό σύστημα, οπότε θέλουμε να το αποφύγουμε».
Κληθείς να απαντήσει για το πιο επίπεδο αρνητικών επιτοκίων θα ήταν… πολύ αρνητικό επίπεδο, ο Vlieghe ανέφερε: «Ίσως το -0,5%, ίσως το -0,75%, ίσως το -1%.
Όπως και να έχει δε θα ήθελα να πλησιάσουμε αυτά τα επίπεδα, καθώς δεν είναι σαφές που βρίσκεται αυτό το επίπεδο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης