Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις Osborne για το Brexit: Μόνιμα φτωχότερη η Βρετανία σε περίπτωση εξόδου της από την Ε.Ε.

Προειδοποιήσεις Osborne για το Brexit: Μόνιμα φτωχότερη η Βρετανία σε περίπτωση εξόδου της από την Ε.Ε.
Η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 6% μέχρι το 2030, τόνισε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών
Η Βρετανία θα καταστεί μόνιμα φτωχότερη σε περίπτωση που οι ψηφοφόροι επιλέξουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε., προειδοποίησε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, καθώς σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα συρρικνωθεί κατά 6% μέχρι το 2030, κοστίζοντας σε κάθε νοικοκυριό το ισοδύναμο των 4.300 λιρών τον χρόνο.
Μάλιστα, ο βρετανός υπουργός χαρακτηρίζει το Brexit «τη μεγαλύτερη πληγή αυτοτραυματισμού» της χώρας και όπως αναφέρει σε άρθρο του στους βρετανικούς «Times», «το συμπέρασμα είναι σαφές για τη βρετανική οικονομία και τα νοικοκυριά: μια αποχώρηση από την Ε.Ε. θα είναι η πιο μεγάλη πληγή αυτοτραυματισμού».
Παράλληλα, προειδοποιεί ότι η επιλογή που προκρίνει ο δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Jonhson, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του Brexit, ήτοι μια συμφωνία με την Ε.Ε. όπως αυτή με τον Καναδά, θα οδηγήσει σε οικονομική συρρίκνωση 6% μέχρι το 2030.
Πολλοί υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. τονίζουν ότι μια συμφωνία τύπου Ε.Ε. – Καναδά, θα αποτελέσει καταστροφή για τη Βρετανία, διότι εξαιρεί τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ένα κρίσιμο τμήμα της βρετανικής οικονομίας.
Ο Osborne διερωτάται αν αυτό είναι ένα τίμημα που αξίζει να πληρώσει η Βρετ5ανία, καθώς όπως αναφέρει, δεν υπάρχει άλλο μοντέλο για το Ηνωμένο Βασίλειο που να του δίνει πρόσβαση στην ενιαία αγορά χωρίς ποσοστώσεις και ταρίφες, ενώ παράλληλα θα έχει λόγο και στη διαμόρφωση των κανόνων.
Σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Οικονομικών, ύστερα από πολλά χρόνια η Βρετανία θα είναι σε χειρότερη θέση σε περίπτωση Brexit, μονίμως, με τις απώλειες για κάθε νοικοκυριό να ισοδυναμούν με 4.300 λίρες τον χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης