Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble προς Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Σε περίπτωση Brexit θα είμαστε σκληροί απέναντί σας

Schaeuble προς Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Σε περίπτωση Brexit θα είμαστε σκληροί απέναντί σας
H Lagarde εξέφρασε την ελπίδα η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ και να μη διακινδυνεύσει μια τέτοια επιλογή
Σκληρή στάση κρατά και απέναντι στη Βρετανία ο γερμανός υπουργός οικονομικών W. Shaeuble ο οποίος προειδοποίησε τον βρετανό ομόλογό του ότι «η Γερμανία θα είναι σκληρός διαπραγματευτής στην περίπτωση ενός Brexit».
Σύμφωνα με τους Finacial Times, μιλώντας στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο γερμανός υπουργός «αστειεύτηκε» με τον βρετανό υπουργό Οικονομικών George Osborne, ότι «σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ η ποδοσφαιρική ομάδα της Αγγλίας θα εκδιωχθεί από την Euro Leage».
Παρόμοια θα είναι και η τύχη της χώρας, σύμφωνα με τον Schaeuble καθώς η Γερμανία και κατ΄ επέκταση η ΕΕ, δεν θα είναι «εύκολος» διαπραγματευτής με τη Βρετανία σε θέματα εμπορίου και ελεύθερης διακίνησης προϊόντων και προσώπων.
Ο γερμανός υπουργός, που όπως σχολιάζει το δημοσίευμα «είναι γνωστός για τις σκληρές διαπραγματευτικές τακτικές του» δήλωσε σε γερμανικά μέσα ότι «δεν επιθυμεί την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ καθώς μια τέτοια διαδικασία δεν θα είναι εύκολη».
Στα πλαίσια της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και η επικεφαλής του Ταμείου C. Lagarde εξέφρασε την ελπίδα «η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ και να μη διακινδυνεύσει μια τέτοια επιλογή» ενώ και η Ευρώπη, σε μια τέτοια περίπτωση θα αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα με άλλα κράτη μέλη της».
Πολλοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αποφύγει να πάρουν θέση ως προς τη στάση που θα τηρήσουν όταν θα έρθει η ώρα της διαπραγμάτευσης μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας, μετά από ένα Brexit, εκφράζοντας απλά την ελπίδα να αποφευχθεί ενώ παραπέμπουν για την απάντηση μετά από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης