Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΓΔΜ: Τραυματίστηκαν 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού από τα επεισόδια με τους πρόσφυγες

ΠΓΔΜ: Τραυματίστηκαν 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού από τα επεισόδια με τους πρόσφυγες
Προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα και πέντε στρατιωτικά οχήματα
(upd)Τραυματίσθηκαν συνολικά 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, εκ των οποίων οι 14 είναι αστυνομικοί και 9 στρατιώτες, αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια στα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ μεταξύ προσφύγων και δυνάμεων ασφαλείας.
Αναφέρεται ακόμη ότι προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά και σε πέντε στρατιωτικά οχήματα, αλλά και ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών ουσιών για να αποτρέψουν τα άτομα αυτά να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας.
Μάλιστα, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος «για απόπειρα μεταναστών να εισέλθουν παράνομα και με βίαιο τρόπο»,  υπάρχουν αιχμές για την στάση Ελλήνων αστυνομικών κατά τα επεισόδια.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, «σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, περίπου 3.000 μετανάστες συμμετείχαν σε όλη την διάρκεια των επεισοδίων, ενώ οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν σε καμία περίπτωση για την αποτροπή των επεισοδίων στην συνοριακή γραμμή».

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Τραυματίστηκαν 15 αστυνομικού από τα επεισόδια με τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, σε 15 ανήλθε ο αριθμός των αστυνομικών της χώρας που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων με πρόσφυγες και μετανάστες, στα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.
Από αυτούς, οι πέντε νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης Γευγελή, ενώ οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρά τραύματα από πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Ακόμη, από τα αντικείμενα που εκτόξευσαν πρόσφυγες και μετανάστες,  προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα.

(Πρώτη ενημέρωση 21:39, Κυριακή 10 Απριλίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης