Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. ο Clinton – Σε περίπτωση Brexit, προειδοποιεί για προβλήματα στη Β. Ιρλανδία

Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. ο Clinton – Σε περίπτωση Brexit, προειδοποιεί για προβλήματα στη Β. Ιρλανδία
Τις ίδιες ανησυχίες είχε εκφράσει και ο ιρλανδός πρωθυπουργός, Enda Kenny
Να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τη Βρετανία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Bill Clinton, ο οποίος προειδοποίησε ότι σε περίπτωση Brexit θα υπάρξουν προβλήματα στη Βόρεια Ιρλανδία.
Ο Bill Clinton εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες του σχετικά με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ένα Brexit στην ειρήνη στη Βόρειο Ιρλανδία, σημειώνοντας ότι ήταν «πολύ εύκολο» να πιστεύει κανείς ότι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ε.Ε. ήταν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες και ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Enda Kenny, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το ευρωπαϊκό μπλοκ, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εκ νέου προβλήματα στη Βόρεια Ιρλανδία.
Όπως ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, «είναι πολύ εύκολο να φύγεις, όμως είναι καλύτερα να μείνεις και να βρεις έναν τρόπο για να προχωρήσεις».
Μάλιστα, επαίνεσε τον στόχο των ανταρτών του 1916 να δημιουργήσουν την Ιρλανδική Δημοκρατία και είπε ότι τα μαθήματα του 1916 μπορούν να διδάξουν πολλά σχετικά με το τι συμβαίνει ανά τον κόσμο το 2016.
«Είναι ένας επικίνδυνος κόσμος εκεί έξω», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ εύκολο να φύγεις, όμως είναι καλύτερα να μείνεις και να βρεις έναν τρόπο για να προχωρήσεις, διότι οι εχθροί της ελευθερίας, οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στη διαφορετικότητα, θα βρίσκουν πάντα τρόπους να τρυπούν τα τείχη».
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις καρδιές μας να μετατραπούν σε πέτρες και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα να καταρρεύσουν τόσο ώστε να μην μπορούμε να χτίσουμε ένα κέντρο όπου το μέλλον των παιδιών μας μετρά περισσότερο από τα σημάδια του παρελθόντος», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης