Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Επτά νεκροί και 27 τραυματίες από βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικού οχήματος στο Ντιγιάρμπακιρ

Τουρκία: Επτά νεκροί και 27 τραυματίες από βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικού οχήματος στο Ντιγιάρμπακιρ
Η επίθεση σημειώνεται λίγες ώρες πριν από επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού 
(upd1) Επτά αστυνομικοί νεκροί και 27 τραυματίες, εκ των οποίων οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι ο απολογισμός της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίντηο που σημειώθηκε με στόχο λεωφορείο της αστυνομίας, κοντά σε στάση λεωφορείου, στην νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας.
Οι τουρκικές αρχές επιρρίπτουν, δια μέσου διαρροών, ήδη την ευθύνη στο κουρδικό ΡΚΚ εναντίον του οποίου επί μήνες ο τουρκικός στρατός διεξήγαγε ευρεία στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή κατά την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί Κούρδοι άμαχοι, και ισοπεδώθηκαν ολόκληρες περιοχές. 
Η βομβιστική επίθεση σημειώνεται λίγες ώρες πριν την άφιξη στην πόλη του Ντιγιάρμπακιρ του πρωθυπουργού Ahmet Davutoglu, για πρώτη φορά με την επίσημη ανακοίνωση του τερματισμού της επιχείρησης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα επισκεφτεί και τη συνοικία Σουρ, όπου σημειώθηκαν οι πλέον σκληρές, αιματηρές και μακρόχρονες συγκρούσεις το προηγούμενο διάστημα, ενώ παρέμεινε σε αυστηρό αποκλεισμό επί εβδομάδες.
Νωρίτερα το bankingnews μετέδιδε: 
Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε λίγο πριν τις 18 ώρα Ελλάδας, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, την νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας, όπου κατοικεί κυρίως κουρδικός πληθυσμός και έχει γίνει πεδίο σκληρών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού επί μήνες.
Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο, με βάση τα πρώτα στοιχεία, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις αστυνομικούς ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 20 και οι εκτιμήσεις είναι ότι ο τελικός απολογισμός θα αυξηθεί σημαντικά.
Όπως μετέδιδε νωρίτρα και το bankingnews.gr η έκρηξη, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, σημειώθηκε κοντά σε σταθμό λεωφορείων την ώρα που από το σημείο διερχόνταν όχημα της αστυνομίας.
Φαίνεται ότι έχουν τραυματιστεί αξιωματικοί της αστυνομίας αλλά και ντόπιοι περαστικοί.
Επί τόπου έχουν σπεύσει αρκετά ασθενοφόρα ενώ ήδη τραυματίες μεταφέρονται σε τοπικά νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης