Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μάχη» Clinton - Trump και στις αγορές - Ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρόεδρο οι επενδυτές;

«Μάχη» Clinton - Trump και στις αγορές - Ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρόεδρο οι επενδυτές;
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της TD Ameritrade στις αρχές Μαρτίου, το 25% των επενδυτών εκτιμά ότι η υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Hillary Clinton, είναι καταλληλότερη πρόεδρος
Κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά πως θα επηρεάσει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ τις αγορές, ωστόσο σύμφωνα με το CNN Money, η Hillary Clinton καταγράφει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Donald Trump, στο ερώτημα «ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρόεδρος» για τις αγορές.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της TD Ameritrade στις αρχές Μαρτίου, το 25% των επενδυτών εκτιμά ότι η υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Hillary Clinton, είναι καταλληλότερη πρόεδρος, όσον αφορά την επιρροή της στην πορεία των μετοχών, έναντι του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών.
Ο Trump συγκεντρώνει ποσοστό 20%, μεταξύ των ερωτηθέντων, ενώ το 19% απαντά ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι καταλληλότερος.
Οι υπόλοιπο είναι μοιρασμένοι μεταξύ των John Kasich, Bernie Sanders, Ted Cruz και Marco Rubio (ο οποίος αποχώρησε από τον προεκλογικό αγώνα).
Σημειώνεται ότι ιστορικά, οι πρόεδροι που προέρχονται από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών έχουν πιο θετική επιρροή στις μετοχές της Wall Street.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500, έχει ενισχυθεί κατά 9,7% κατά μέσο όρο όταν βρίσκονται στην εξουσία δημοκρατικοί πρόεδροι, έναντι 6,7% για τους ρεπουμπλικανούς, από το 1945 μέχρι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης