Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Μόνον «ασφαλής χώρα» δεν είναι πλέον η Τουρκία, μετά την πληθώρα εχθρών που δημιούργησε

Economist: Μόνον «ασφαλής χώρα» δεν είναι πλέον η Τουρκία, μετά την πληθώρα εχθρών που δημιούργησε
Η Τουρκία κινδυνεύει να αναλωθεί από τις φλόγες της συριακής πυρκαγιάς στην οποία κάποτε διεκδικούσε ρόλο πυροσβέστη
Η Τουρκία δεν είναι η ασφαλής χώρα που επικαλέστηκε η Ευρώπη στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016, καθώς δέχεται πολλά τρομοκρατικά πλήγματα.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει άρθρο του έγκριτου βρετανικού περιοδικού Economist που θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο 26 Μαρτίου, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στα πέντε τρομοκρατικά χτυπήματα που έχει δεχθεί η Τουρκία από τον Οκτώβριο 2015 με απολογισμό σχεδόν 200 νεκρούς.
Βεβαίως, κάποια από τα πλήγματα αυτά δεν είχαν καμία σχέση με τρομοκρατική δράση, καθώς εντάσσονταν στο πλαίσιο της ένοπλης σύρραξης μεταξύ κουρδικών και τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα πεδία μαχών της Συρίας και όχι μόνο.
Ο κατάλογος των υπόπτων τρομοκρατικής δράσης στην Τουρκία μακραίνει ολοένα και περισσότερο, καθώς στρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Τουρκία πολεμούν αυτή τη στιγμή στη Συρία τις κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Bashar al-Assad, τους Ρώσους συμμάχους του, αλλά και τις κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG) που συνδέονται με το PKK, με το οποίο η Τουρκία βρίσκεται εκ νέου σε ανοιχτό πόλεμο.
Όλοι οι ανωτέρω εχθροί της Τουρκίας θα μπορούσαν να είναι δυνητικοί δράστες τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός της, καθώς η Τουρκία κινδυνεύει να αναλωθεί από τις φλόγες της συριακής πυρκαγιάς στην οποία κάποτε διεκδικούσε ρόλο πυροσβέστη.
Σύμφωνα με τον Economist, οι απώλειες του PKK στη νοτιο-ανατολική Τουρκία το ωθούν να στραφεί εναντίον περισσότερο εύκολων στόχων στα δυτικά της χώρας - περιλαμβανομένων των απλών πολιτών - νομιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο αντίστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης