Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό απειλή η Τράπεζα της Αγγλίας – Δέχεται επιθέσεις από «προχωρημένους, επίμονους χάκερ»

Υπό απειλή η Τράπεζα της Αγγλίας – Δέχεται επιθέσεις από «προχωρημένους, επίμονους χάκερ»
Η τράπεζα είναι αντιμέτωπη με σημαντικό κίνδυνο από πιθανό μεγάλο κενό στο σύστημα ασφάλειας
Αντιμέτωπη με συχνές κυβερνοεπιθέσεις είναι η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England), καθώς χάκερ αναζητούν τρωτά σημεία στο σύστημα πληροφορικής της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Η Τράπεζα της Αγγλίας, σε σχετικό αίτημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των επιθέσεων που έχει δεχθεί και τις δαπάνες της σε εξωτερικές εταιρείες για προστασία στον κυβερνοχώρο.
«Η τράπεζα αντιμετωπίζει προχωρημένες, επίμονες και εξελισσόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο από μια πληθώρα πηγών που απαιτούν ακραία επαγρύπνηση», ανέφερε σε επιστολή της τον Ιανουάριο.
Μέσα στην χρηματοοικονομική βιομηχανία, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα εκατομμύρια να πέσουν στα χέρια κακοποιών, με της JP Morgan και HSBC Holding να έχουν δεχθεί πλήγμα στα συστήματά τους το 2014.
Η Τράπεζα της Αγγλίας τονίζει ότι τέτοιου είδους επιθέσεις είναι ένας από τους βασικούς κινδύνους για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και έθεσε ως προτεραιότητά της τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των συστημάτων.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, πέρυσι οι τράπεζες και οι επενδυτικές εταιρείες δαπάνησαν αρκετά για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης