Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα CNBC: Το Brexit δεν θα πλήξει τις διμερείς επιχειρηματικές σχέσεις του Λονδίνου με τον υπόλοιπο κόσμο

Έρευνα CNBC: Το Brexit δεν θα πλήξει τις διμερείς επιχειρηματικές σχέσεις του Λονδίνου με τον υπόλοιπο κόσμο
Πάνω από το 70% των διευθυνόντων συμβούλων παγκόσμιων εταιρειών δεν αναμένουν αλλαγές στις επιχειρηματικές σχέσεις τους με τη Βρετανία σε περίπτωση Brexit
Μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επέφερε σοβαρό πλήγμα στους επιχειρηματικούς δεσμούς της χώρας με τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Διευθύνοντες σύμβουλοι από μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως, είναι σε μεγάλο βαθμό αισιόδοξοι για την έκβαση ενός Brexit και του πώς θα μπορούσε αυτό να επηρεάσει τις τρέχουσες ή μελλοντικές εμπορικές συνθήκες με τη Βρετανία.
Πάνω από το 70% των διευθυνόντων συμβούλων εταιρειών απ' όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, σημειώνουν ότι δεν θα υπάρξει «καμία αλλαγή» όσον αφορά την προοπτική του πώς πιθανόν θα είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση Brexit.
Ωστόσο, ένα 14,6% των ερωτηθέντων, σημείωσαν ότι θα ήταν «ελαφρώς λιγότερο πιθανό» να κάνουν επιχειρήσεις με τη χώρα και 2,1% απάντησαν ότι θα ήταν «σημαντικά λιγότερο πιθανό».
Αντιθέτως, ένα 2,1% απάντησε ότι θα ήταν «ελαφρώς πιο πιθανό» να συνάψουν δεσμούς με τη Βρετανία σε περίπτωση εξόδου της από την Ε.Ε.

Θα ήταν περισσότερο ή λιγότερο πιθανό να έχετε επιχειρηματικές δραστηριότητες με τη Βρετανία σε περίπτωση αποχώρησης από την Ε.Ε.;
cn.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης