Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη μάχη για το Brexit και οι παμπ της Βρετανίας – Υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. ο πρόεδρος της JD Wetherspoon

Στη μάχη για το Brexit και οι παμπ της Βρετανίας – Υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. ο πρόεδρος της JD Wetherspoon
«Δεν έχει νόημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτά τα ευαίσθητα θέματα να αποφασίζονται από απρόσωπους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, όταν είμαστε ικανοί να αποφασίσουμε οι ίδιοι», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Tim Martin
Το θέμα της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. έχει διχάσει τη βρετανική κοινωνία, με τη μία ένωση μετά την άλλη να εκφράζει τις απόψεις της και να ανακοινώνει τις προθέσεις της σχετικά με το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Στη μάχη για το Brexit προστέθηκαν σήμερα, Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 και οι παμπ του Βρετανίας.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του διαχειριστικού φορέα παμπ JD Wetherspoon, Tim Martin, ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από το ευρωπαϊκό μπλοκ, μια σπάνια στιγμή ενός επικεφαλής εταιρειών να λαμβάνει θέση υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε., όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα του Bloomberg.
«Το κύριο θέμα στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων στη συζήτηση για την παραμονή ή μη στην Ε.Ε. είναι η μετανάστευση», τόνισε ο Tim Martin την Παρασκευή σε επιστολή του σχετικά με τα αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο ήμισυ του οικονομικού της έτους.
«Δεν έχει νόημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτά τα ευαίσθητα θέματα να αποφασίζονται από απρόσωπους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, όταν είμαστε ικανοί να αποφασίσουμε οι ίδιοι», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Ο Tim Martin, ο οποίος ίδρυσε την JD Wetherspoon το 1979, χρησιμοποίησε επίσης την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της εταιρείας προκειμένου να αναφερθεί στη φορολογική πολιτική της Βρετανίας στην μπίρα, η οποία όπως σημειώνει είναι άνιση υπέρ των σούπερ μάρκετ.
«Σαφώς, αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ε.Ε. θα ήταν προς το οικονομικό και άλλο συμφέρον της χώρας και των ευρωπαίων γειτόνων μας να έχουμε φιλικές σχέσεις, ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς, περιλαμβανομένου του ελεύθερου εμπορίου και εκτιμώ και της ελεύθερης κίνησης εργασίας», σημειώνει.
Η Watforf, η με έδρα την Αγγλία Wetherspoon, η οποία λειτουργεί περίπου 1.000 παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ανακοίνωσε σημειωτέον αύξηση 6,2% στις πωλήσεις του α' εξαμήνου του έτους χρήσης της, κυρίως λόγω της δημιουργίας νέων ειδών μπίρας και του βελτιωμένου μενού της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης