Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η Ελλάδα έχει λάβει βοήθεια για τους πρόσφυγες, ενώ η Αυστρία όχι

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η Ελλάδα έχει λάβει βοήθεια για τους πρόσφυγες, ενώ η Αυστρία όχι
«Οι περισσότεροι μετανάστες δεν επιδιώκουν τίποτε άλλο παρά να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή στη Γερμανία ή στην Αυστρία», υπογραμμίζει ο αυστριακός υπ. Εξωτερικών
Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο αυστριακός υπ. Εξωτερικών, Sebastian Kurz, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι λαμβάνει κάθε βοήθεια για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, τη στιγμή που η δική του χώρα δεν έχει λάβει καμία βοήθεια, αλλά καλείται να ενσωματώσει τους πρόσφυγες.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Kurz δήλωσε σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση ότι «η Ελλάδα λαμβάνει τα πάντα σε βοήθεια για τους πρόσφυγες, προκειμένου απλά να τους περιθάλψει, ενώ η Αυστρία δεν έλαβε καθόλου διεθνή βοήθεια τη στιγμή που πρέπει να ενσωματώσει τους μετανάστες».
Συνεχίζοντας, ο Kurz χαιρέτισε το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων, εκτιμώντας ότι με αυτήν την κίνηση θα μειωθούν οι νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι περισσότεροι μετανάστες δεν επιδιώκουν τίποτε άλλο παρά να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή στη Γερμανία ή στην Αυστρία», κάτι που όπως είπε «αποδεικνύεται από τις διαμαρτυρίες στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ».
Τέλος, ο αυστριακός υπ. Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα, ενώ έκλεισε την τοποθέτησή του επαναλαμβάνοντας ότι η Αυστρία πρέπει να ενσωματώσει τους μετανάστες κι η Ελλάδα πρέπει μόνον να τους περιθάλψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης