Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ του Brexit η βασίλισσα Ελισάβετ (;) – «Η Ε.Ε. κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση»

Υπέρ του Brexit η βασίλισσα Ελισάβετ (;) – «Η Ε.Ε. κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση»
Το παλάτι επιμένει ότι η βασίλισσα είναι πολιτικά ουδέτερη σχετικά με το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.
Η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να είναι υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., σύμφωνα με αμφιλεγόμενο σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun».
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η βασίλισσα υποστηρίζει το Brexit», η εφημερίδα αναφέρει ότι σε συνάντησή της με τον πρώην ηγέτη των Εργατικών, Nick Clegg, εξέφρασε τα αντιευρωπαϊκά αισθήματά της.
Σύμφωνα με τη «Sun», η οποία επικαλείται πολύ αξιόπιστη πηγή, που ωστόσο δεν κατονομάζει, σε γεύμα στο Windsor στο οποίο ήταν καλεσμένος ο Nick Clegg, η βασίλισσα εξέφρασε στον φιλοευρωπαίο πολιτικό την εκτίμησή της ότι το πολιτικό και οικονομικό μπλοκ κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «άνθρωποι που άκουσαν τη συζήτησή τους έμειναν χωρίς καμία αμφιβολία σχετικά με την άποψη της βασίλισσας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση… Η Ε.Ε. είναι σαφώς κάτι που η Αυτού Μεγαλειότητά της είναι παθιασμένη».
Πάντως, σύμφωνα με το BBC, το παλάτι Backingham αρνήθηκε να σχολιάσει «ψευδείς ισχυρισμούς», ενώ ο Nick Clegg αποκάλεσε την υπόθεση «ανοησίες».
Το παλάτι επέμεινε ότι η βασίλισσα είναι πολιτικά ουδέτερη σχετικά με το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης