Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αν και αμφιβάλλουν για τα πλεονεκτήματα της Ε.Ε., οι Βρετανοί κατά 60% επιθυμούν παραμονή τους στο ευρωπαϊκό μπλοκ

Αν και αμφιβάλλουν για τα πλεονεκτήματα της Ε.Ε., οι Βρετανοί κατά 60% επιθυμούν παραμονή τους στο ευρωπαϊκό μπλοκ
Στο 30% διαμορφώνεται το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ του Brexit, σύμφωνα με την έρευνα Κοινωνικών Τάσεων
Σκεπτικοί εμφανίζονται οι βρετανοί ψηφοφόροι σχετικά με τα πλεονεκτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο εμφανίζονται αρνητικοί στο να την αποχωριστούν, σύμφωνα με την έρευνα Βρετανικών Κοινωνικών Τάσεων για το 2015, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ Ιουλίου – Νοεμβρίου 2015 και θεωρείται πιο αξιόπιστη έναντι των δημοσκοπήσεων στιγμιοτύπου, οι οποίες συνήθως γίνονται μέσα σε 48 ώρες.
Στην έρευνα, που παρουσιάζει το πρακτορείο Bloomberg και στην οποία συμμετείχαν 1.105 ενήλικες, καταδεικνύεται ότι το 22% των βρετανών ψηφοφόρων επιθυμούν να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. και το 43% επιθυμεί να μειωθούν οι επεμβάσεις της, κάτι που διαμορφώνει ένα συνολικό ποσοστό 65% των ευρωσκεπτικιστών, που θα μπορούσαν να γίνουν… στόχος της εκστρατείας υπέρ του Brexit εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.
Ωστόσο, στην ευθεία ερώτηση αν προτιμούν παραμονή ή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., το 60% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επιθυμεί την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. και το 30% ότι είναι υπέρ της εξόδου από το ευρωπαϊκό μπλοκ.
Όπως σημειώνει ο καθηγητής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Strathclyde, John Curtice, σχόλια του οποίου συνοδεύουν την έρευνα, η Βρετανία είναι σκεπτική σχετικά με την Ευρώπη όσο άλλοτε, για να συμπληρώσει όμως ότι για τους περισσότερους πολίτες αυτός ο σκεπτικισμός από μόνος του δεν αρκεί για την αποχώρηση από την Ε.Ε.
Τέλος, σημειώνεται ότι μόνον το 24% εκτιμά ότι η Βρετανία θα ήταν καλύτερα οικονομικά αν αποχωρούσε, ενώ το 40% εκτιμά ότι θα ήταν χειρότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης