Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Στο β' εξάμηνο «μετατίθεται» η αύξηση επιτοκίων της στερλίνας, λόγω Κίνας-πετρελαίου

Bloomberg: Στο β' εξάμηνο «μετατίθεται» η αύξηση επιτοκίων της στερλίνας, λόγω Κίνας-πετρελαίου
Oι οικονομολόγοι πλέον προβλέπουν ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίων της BoE θα πραγματοποιηθεί στο τρίτο - ακόμα και στο τέταρτο - τρίμηνο του 2016
Ολοένα και λιγότερο εφικτό φαντάζει το ενδεχόμενο η πρώτη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της βρετανικής στερλίνας από το 2009 να πραγματοποιηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2016.
Αυτό επισημαίνει σε άρθρο του το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, τονίζοντας ότι από την τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (MPC) της Τραπέζης της Αγγλίας (BoE) τον περασμένο μήνα - Δεκέμβριος 2015 - οι τιμές του πετρελαίου έχουν κατρακυλήσει περαιτέρω σε χαμηλό 12ετίας, η Παγκόσμια Τράπεζα έχει περικόψει τις προβλέψεις της για τη διεθνή ανάπτυξη στο 2016, ενώ η «ελεγχόμενη» διολίσθηση του κινεζικού γιουάν έχει καταλήξει να έχει διαγράψει από τις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές κεφαλαιοποίηση 4 τρισ. δολαρίων ΗΠΑ από την αρχή του νέου έτους.

brexit cartoon

Επιπλέον, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο επιμένει να διαμορφώνεται λίγο πάνω από το 0%, οι μισθοί στη Βρετανία δεν αυξάνονται με την ταχύτητα που αναμενόταν, ενώ σημαντική εκκρεμότητα - και οικονομική - παραμένει το αποτέλεσμα του επικείμενου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπό το φως των ανωτέρω εξελίξεων, οι οικονομολόγοι πλέον προβλέπουν ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίων της BoE θα πραγματοποιηθεί στο τρίτο - ακόμα και στο τέταρτο - τρίμηνο του 2016 και όχι στη νέα συνάντηση της επιτροπής MPC της BoE την ερχόμενη Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης