Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος ηγέτης της ελληνικής Δεξιάς που αναζητά την αναγέννησή της

Liberation: Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος ηγέτης της ελληνικής Δεξιάς που αναζητά την αναγέννησή της
Από «outsider» ο Κ. Μητσοτάκης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα
Εκτενές αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επικράτησή του στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία κάνει η γαλλική εφημερίδα «Liberation», η οποία σημειώνει ότι από outsider κατάφερε να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση και ότι αναζητά την αναγέννηση του κόμματος.
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε εμπειρία από μια τέτοια εκλογική αναμέτρηση και σημειώνει ότι επί έξι μήνες, μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά, το κόμμα δεν είχε εκλέξει πρόεδρο.
Μάλιστα, χαρακτηρίζει «θεϊκή έκπληξη» των εκλογών της Κυριακής την ανάδειξη ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι δεν είναι το φαβορί, καθώς στον πρώτο γύρο των εκλογών έμεινε αρκετά πίσω από τον έτερο υποψήφιό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

mitso.jpg

Στο άρθρο επισημαίνεται ακόμη ότι είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και αδερφός της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, με την οποία, όπως σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, δεν έχουν στενές σχέσεις, οι οποίες μπορεί να «βραχυκύκλωσαν» μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του πριν αναγγείλει η ίδια τη δική της υποψηφιότητα.
Μάλιστα, όπως σημειώνει η γαλλική Liberation, όχι μόνο η αδερφή του, αλλά και πολλοί από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητάς του.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι προς το παρόν ο 47χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχεδόν την ίδια ηλικία με τον 41χρονον νυν πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική έναντι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που κυβερνά εδώ και περίπου ένα χρόνο.
Στο άρθρο σημειώνεται ακόμη ότι ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών στην Ελλάδα έσπευσε να δηλώσει ότι σκοπεύει να εκπροσωπήσει όλους όσους θέλουν να θέσουν τέλος στον λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης και υποσχέθηκε να υποστηρίξει τη δημιουργία κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για τις οικονομικές συνέπειες των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες, με στόχο κυρίως τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Αντιμέτωπος με ένα νέο πρωθυπουργό, ο οποίος έχει απογοητεύσει μέρος των ψηφοφόρων του, αλλά συχνά εμφανίζεται ως το «λιγότερο κακό», η αξιοπιστία του νέου ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας θα υποβληθεί σύντομα σε δοκιμασία.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης