Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Απαισιόδοξη η πλειοψηφία των πολιτών για το 2016 – Τι τους προβληματίζει

Αυστρία: Απαισιόδοξη η πλειοψηφία των πολιτών για το 2016 – Τι τους προβληματίζει
Το ποσοστό των αισιόδοξων υποχωρεί σε ετήσια βάση μετά το 2009
Η απαισιοδοξία για το έτος που μόλις ξεκίνησε φαίνεται ότι χαρακτηρίζει τους Αυστριακούς πολίτες, αφού μόνο ποσοστό που φτάνει το 31% δηλώνει αισιόδοξο, όπως δείχνει αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε με τη λήξη της προηγούμενης χρονιάς.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ποσοστό 59% δηλώνει ότι  διακατέχεται από ανησυχία και επιφυλακτικότητα.
Πάντως, οι πλέον απαισιόδοξες εμφανίζονται οι γυναίκες των 60 ετών και άνω, αλλά και χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις.
Αντίθετα, αισιόδοξοι εμφανίζονται οι άνδρες, οι νέοι άνθρωποι και άτομα υψηλότερης μόρφωσης κοινωνικά στρώματα.
Ως προς τα αίτια της απαισιοδοξίας τους, ποσοστό 46% δηλώνει προβληματισμό με την τρέχουσα προσφυγική κρίση, 27%  τον φόβο από την τρομοκρατία, ποσοστό 21%την αρνητική κατάσταση της οικονομίας και ποσοστό 19% την μη ικανοποιητική προσωπική κατάσταση ως προς τη θέση εργασίας.
Οπως αναφέρεται στην ανάλυση των ευρημάτων της δημοσκόπησης, οι αιτίες για τη διαμόρφωση της διάθεσης βρίσκονται στην προσωπική κατάσταση του καθενός αλλά και στην γενική τοποθέτηση απέναντι στη ζωή, με το ποσοστό των αισιόδοξων να υποχωρεί σε ετήσια βάση μετά το 2009.
Μάλιστα, η διάθεση των Αυστριακών συγκριτικά με τα προηγούμενα 44 χρόνια κατά τα οποία διενεργείται ετησίως ίδια δημοσκόπηση στο τέλος της χρονιάς, φαίνεται να έχει φθάσει εφέτος σχεδόν στο χαμηλότερο σημείο.
Σημειώνεται ότι χειρότερη ήταν το έτος 1982, καθώς το ποσοστό των απαισιόδοξων είχε ανέλθει στο 64% και κατόπιν είχε βελτιωθεί, αφού μετά από σειρά πτωχεύσεων επιχειρήσεων, από το 1985 και μετά σημειώθηκε ανάκαμψη και ένα ισχυρό συναίσθημα αισιοδοξίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης