Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hermann (Γερμανία): Η Frontex να αναλάβει τη διασφάλιση των συνόρων της ΕΕ ακόμη και ενάντια στη θέληση της Ελλάδας

Hermann (Γερμανία): Η Frontex να αναλάβει τη διασφάλιση των συνόρων της ΕΕ ακόμη και ενάντια στη θέληση της Ελλάδας
Σε συνέντευξή του στην Welt o χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός δήλωσε οτι αυτό που κάνει η Ελλάδα στο προσφυγικό είναι μια φάρσα
Συντονισμένη κριτική απέναντι στην Ελλάδα ασκούν σήμερα (27/12) σε γερμανικά έντυπα γερμανοί πολιτικοί. Μετά τον W. Shaeuble στην Bild και ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας Joachim Hermann ασκεί κριτική στην Ελλάδα για τον τρόπο που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση.
Σε συνέντευξή του προς την Welt της Κυριακής, o χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός τονίζει ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν και πάλι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη του Σένγκεν.
«Πρέπει επιτέλους να γίνει τώρα», λέει ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, εξαπολύοντας στο σημείο αυτό επίθεση στην Ελλάδα.
«Εν ανάγκη η Frontex πρέπει να αναλάβει τη διασφάλιση (των συνόρων) ακόμη και ενάντια στη θέληση της Ελλάδας».
Κάθε χώρα που δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωση διαφύλαξης των συνόρων, θα πρέπει να εγκαταλείψει το χώρο του Σένγκεν, τονίζει ο συντηρητικός πολιτικός της CSU, από το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Merkel και προσθέτει ότι «αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι μια φάρσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης