Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται νέα υποβάθμιση της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας από τη Fitch;

Έρχεται νέα υποβάθμιση της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας από τη Fitch;
Αυξάνονται τα δημοσιεύματα που θέλουν τον οίκο αξιολόγησης Fitch να σχεδιάζει νέα υποβάθμιση της αξιολόγησης είτε της Πορτογαλίας, είτε της Ιρλανδίας.
"Η Fitch προετοιμάζει μια νέα υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας", αναφέρει δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας Negocios.
Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση του David Schnautz, αναλυτή της Commerzbank, ο ο οποίος φέρεται να δηλώνει ότι είναι πιθανή μια νέα υποβάθμιση της αξιολόγησης της Πορτογαλίας από τη Fitch στην κατηγορία "junk".
Αξίζει ωστόσο εδώ να σημειωθεί ότι χθες η Fitch στη νέα έκθεσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας έκανε ειδική μνεία στην Πορτογαλία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, αλλά ούτε και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ιρλανδική Irish Independent γράφει ότι η "Fitch εφιστά την προσοχή στην Ιρλανδία ότι ενδεχομένως να προχωρήσει σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της, εάν η ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 αποδειχθεί κατώτερη των εκτιμήσεων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης