Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Εγκλωβισμένη μεταξύ Fed και EKT η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) - Αργεί η αύξηση των επιτοκίων της

tags :
Bloomberg: Εγκλωβισμένη μεταξύ Fed και EKT η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) - Αργεί η αύξηση των επιτοκίων της
Η BoE δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκιά της προτού μελετήσει τις επιπτώσεις της αύξησης των επιτοκίων της Fed
«Εγκλωβισμένο» μεταξύ των αντιδιαμετρικά αντίθετων νομισματικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) και της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Federal Reserve), εμφανίζει τον διοικητή της Τραπέζης της Αγγλίας (BoE), Mark Carney άρθρο του Bloomberg.
Όπως αναφέρει, η - ανακοινωθείσα την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 - περαιτέρω μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων και η επέκταση του προγράμματος ποσοστικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, μαζί με την ευρέως αναμενόμενη πρώτη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed σε λίγες ημέρες μετά από οκτώ χρόνια, δυσκολεύουν τη δουλειά της BoE, η οποία την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 (πριν τη Fed) θα ανακοινώσει τις δικές της αποφάσεις για τα βρετανικά παρεμβατικά επιτόκια.
Το Bloomberg επισημαίνει ότι η BoE δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκιά της προτού μελετήσει τις επιπτώσεις της αύξησης των επιτοκίων της Fed.
Τελικά, η απόκλιση των πολιτικών Fed-ΕΚΤ επιδρά στη βρετανική στερλίνα, η οποία αν και ενισχύεται, αναζητεί κατεύθυνση.
Με τη σειρά τους, οι κύριες συναλλαγματικές ισοτιμίες της στερλίνας είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη λήψη αποφάσεων από την BoE, αφού επιδρούν άμεσα στον πληθωρισμό της βρετανικής οικονομίας, που αποτελεί και τον βασικό στόχο της BoE.
Αν και ο ρυθμός ανόδου της βιομηχανικής παραγωγής και της κατασκευαστικής δραστηριότητας στη Βρετανία υποχώρησε τον Νοέμβριο 2015, η ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών επιταχύνθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης