Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stern: Μόλις 1 στους 10 πρόσφυγες που καταφθάνουν φεύγει από την Ελλάδα – Η ΕΕ θα πρέπει να ελαφρύνει τη χώρα

Stern: Μόλις 1 στους 10 πρόσφυγες που καταφθάνουν φεύγει από την Ελλάδα – Η ΕΕ θα πρέπει να ελαφρύνει τη χώρα
«Πού θα πρέπει, όμως, να κατευθυνθούν οι περισσότεροι από 60.000 πρόσφυγες;», διερωτάται το γερμανικό περιοδικό
Περισσότεροι από 600.000 πρόσφυγες κατέφθασαν φέτος στην Ελλάδα, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Stern, σε άρθρο του με αφορμή την αποχώρηση των πρώτων προσφύγων από τη χώρα με προορισμό το Λουξεμβούργο.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, η κυβέρνηση στην Αθήνα έχει συχνά εκφράσει την ανησυχία της ότι οι μετανάστες επιβαρύνουν την χώρα σε οικονομικό αλλά και οργανωτικό επίπεδο.
Την Τρίτη (3/11) περίπου 30 πρόσφυγες από την Ελλάδα έφυγαν για το Λουξεμβούργο, ενώ συνολικά 66.000 πρόσφυγες θα πρέπει να κατανεμηθούν σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, επισημαίνει στη συνέχεια.
Συνολικά, λοιπόν, θα αποχωρήσει από τη χώρα μόλις το 10% επί του συνόλου των προσφύγων, που έχει καταφθάσει σε αυτή, κυρίως δε στα νησιά της.
Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει «πολύ μικρό» αυτό τον αριθμό για μια χώρα που θα πρέπει να ελαφρυνθεί από την υπόλοιπη ΕΕ.
«Πού θα πρέπει να κατευθυνθούν οι περισσότεροι από 60.000 πρόσφυγες;», διερωτάται, εντούτοις το Stern.
Παράλληλα, αναφέρει πως την ίδια ώρα η Κομισιόν εκτιμά ότι ακόμα 3 εκατ. πρόσφυγες θα φτάσουν στην Ευρώπη έως το 2017 και η τραγωδία στο Αιγαίο συνεχίζεται, με τα ναυάγια να αποτελούν καθημερινό περιστατικό πλέον.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, όταν προσπάθησαν να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα και να φτάσουν τις ελληνικές ακτές από την Τουρκία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης