Τελευταία Νέα
Διεθνή

O ούγγρος πρωθυπουργός (Orban) κατηγορεί τον Soros για... την προσφυγική κρίση - «Υπονομεύει τα ευρωπαϊκά έθνη»

O ούγγρος πρωθυπουργός (Orban) κατηγορεί τον Soros για... την προσφυγική κρίση - «Υπονομεύει τα ευρωπαϊκά έθνη»
Ο Victor Orban κατηγόρησε τον George Soros ότι προσπαθεί να... σφετεριστεί τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Victor Orban δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο πιο ευαισθητοποιημένος πολιτικός αναφορικά με το ζήτημα του προσφυγικού, μετά και το κλείσιμο των συνόρων της χώρας με την Κροατία και τη Σερβία.
Ο φιλάνθρωπος George Soros του έχει ασκήσει πολλές φορές κριτική για το ζήτημα του προσφυγικού, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη έχει αποτύχει και θα πρέπει να καταστήσει εφικτό για τους πρόσφυγες να αιτούνται ασφαλές άσυλο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως πρέπει να παρέχεται προστασία στον καθένα.
Ο Orban τώρα κατηγορεί τον Soros ότι προσπαθεί να… σφετεριστεί «τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», λέγοντας ότι είναι ένα εξέχον μέλος του κύκλου των «ακτιβιστών» που προσπαθούν να υπονομεύσουν τα ευρωπαϊκά έθνη με την υποστήριξη των προσφύγων που έχουν κατεύθυνση προς την ευρωπαϊκή ήπειρο.
«Αυτοί οι ακτιβιστές υποστηρίζουν τους μετανάστες που θα γίνουν μέρος αυτού του διεθνούς δικτύου του ανθρώπου λαθρεμπορίου», σχολίασε καυστικά ο Orban.
Υπενθυμίζεται ότι ο George Soros είναι ουσιαστικά μετανάστης, αφού είχε διαφύγει από την κομουνιστική Ουγγαρία το 1947, αφού επιβίωσε από τη ναζιστική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Soros μετανάστευσε αρχικά στη Βρετανία και έπειτα στις ΗΠΑ.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Soros δημιούργησε ένα hedge fund και τώρα είναι ευρύτερα γνωστός για το στοίχημά του ενάντια στη βρετανική στερλίνα, κάτι που λέγεται ότι του απέφερε περί το 1 δισ. δολάρια περί τα 30 χρόνια αργότερα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης