Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi κατά Tusk για το προσφυγικό: Προσέβαλε τους Ιταλούς και τις προσπάθειές τους

Renzi κατά Tusk για το προσφυγικό: Προσέβαλε τους Ιταλούς και τις προσπάθειές τους
Ο Donald Tusk, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έβαλε την Ιταλία στην ίδια κατηγορία με την Ουγγαρία ως προς τον χειρισμό των μεταναστών
Κατά του Donald Tusk έβαλε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την προσφυγική κρίση.
Ειδικότερα, ο Tusk, σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, τοποθέτησε την Ιταλία στην ίδια κατηγορία με την Ουγγαρία ως μέλη της ΕΕ που είχαν παραβιάσει κανόνες της Ένωσης στον χειρισμό των μεταναστών.
Ερωτηθείς σχετικά, μετά το πέρας των εργασιών της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, ο Renzi προχώρησε σε προσωπική επίθεση ενάντια στον Tusk, τονίζοντας πως με τις δηλώσεις του «έδειξε λίγο σεβασμό για τις προσπάθειες των Ιταλών» και προσθέτοντας πως η Ιταλία, που έχει δεχθεί πολλούς μετανάστες επί πολλά έτη, είχε δώσει «μαθήματα πολιτισμού και γενναιοδωρίας» σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Σύμφωνα με ιταλούς διπλωμάτες, η κριτική του Tusk ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή γιατί συσχέτισε την Ιταλία με την Ουγγαρία, της οποίας η ακροδεξιά κυβέρνηση έχει χτίσει συρματοπλέγματα για να κρατήσει τους μετανάστες έξω από τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης