Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Ευρωπαϊκή εισφορά αλληλεγγύης για την προσφυγική κρίση εξετάζει η Κομισιόν - Διαψεύδει το Βερολίνο

Süddeutsche Zeitung: Ευρωπαϊκή εισφορά αλληλεγγύης για την προσφυγική κρίση εξετάζει η Κομισιόν - Διαψεύδει το Βερολίνο
«Αυτό που ισχύει είναι ότι ούτε θέλουμε αυξήσεις φόρων στην Γερμανία, ούτε θέλουμε την εισαγωγή ενός φόρου Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωνει το Βερολίνο
Τη θέσπιση της ευρωπαϊκής εισφοράς αλληλεγγύης φέρεται να εξετάζει η Κομισιόν, με στόχο να χρηματοδοτηθεί η προσπάθεια αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.
Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει πως «η εισφορά αλληλεγγύης θα μπορούσε να εισπραχθεί μέσω μιας αύξησης του φόρου καυσίμων ή του ΦΠΑ ώστε τα επιπλέον έσοδα να καταλήξουν στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ προσθέτει πως αυτοί οι πόροι θα διατεθούν σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα, για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.
Παράλληλα, σημειώνει ότι μέρος αυτών των κονδυλίων θα δοθεί σε «ασφαλείς χώρες», για την φροντίδα των προσφύγων εκεί, αλλά και στις χώρες προέλευσης των προσφύγων.
Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει μάλιστα ότι πρόκειται για πρόταση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, κάτι που έσπευσε να διαψεύσει το Βερολίνο.
Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Steffen Seibert, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αυτό που ισχύει είναι ότι ούτε θέλουμε αυξήσεις φόρων στην Γερμανία, ούτε θέλουμε την εισαγωγή ενός φόρου Ευρωπαϊκής Ένωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης