Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stern: Tο 80% των Γερμανών είναι περήφανο για τη χώρα του, αλλά περίπου τo 25% θα προτιμούσε να ζει αλλού

Stern: Tο 80% των Γερμανών είναι περήφανο για τη χώρα του, αλλά περίπου τo 25% θα προτιμούσε να ζει αλλού
Παρά το μεγάλο κύμα προσφύγων που φτάνει στη χώρα τον τελευταίο καιρό, λίγοι Γερμανοί αισθάνονται ότι απειλούνται από αυτό
Τ ο 80% των Γερμανών είναι περήφανοι για τη χώρα τους, όπως προκύπτει από έρευνα για την κατάσταση της χώρας που δημοσίευσε το περιοδικό Stern είκοσι πέντε χρόνια μετά την επανένωση της Γερμανίας.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού, το 25% των Γερμανών είναι πολύ ικανοποιημένο με τις τρέχουσες συνθήκες ζωής στη χώρα τους και το 57% ικανοποιημένο, ενώ λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο είναι μόνο το 18%.
Κύριες ανησυχίες των Γερμανών, είναι η κοινωνική ανισότητα, ο φόβος της φτώχειας στα γηρατειά και τα προβλήματα συνεργασίας στην Ε.Ε..
Παρά το μεγάλο κύμα προσφύγων που φτάνει στη χώρα τον τελευταίο καιρό, λίγοι Γερμανοί αισθάνονται ότι απειλούνται από αυτό.
Κατά την άποψη της μεγάλης πλειονότητας των ερωτηθέντων, η επανένωση των δύο Γερμανιών προχώρησε καλά και σωστά.
Ωστόσο, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχει διαφορά νοοτροπίας μεταξύ των πρώην ανατολικογερμανών και των πρώην δυτικογερμανών.
Πάντως δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα με το γεγονός ότι τόσο η καγκελάριος Angela Merkel όσο και ο πρόεδρος της χώρας Gauk προέρχονται από την πρώην Ανατολική Γερμανία.
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων εκτιμά ότι μετά την επανένωση βελτιώθηκε η εικόνα της Γερμανίας στον κόσμο.
Το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε περήφανο για τη χώρα του, αν και το ένα πέμπτο των Γερμανών θα προτιμούσε να ζει σε μια άλλη χώρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης