Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Την Παρασκευή 28/8 ο Παυλόπουλος (ΠτΔ) θα ανακοινώσει την προκήρυξη εκλογών - Κλειδώνουν για 20/9

Reuters: Την Παρασκευή 28/8 ο Παυλόπουλος (ΠτΔ) θα ανακοινώσει την προκήρυξη εκλογών - Κλειδώνουν για 20/9
Η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών παραμένει η 20η Σεπτέμβρη
Για την Παρασκευή 28 του μήνα τοποθετεί το Reuters την επίσημη ανακοίνωση των εκλογών επικαλούμενο αξιωματούχο της προεδρίας της Δημοκρατίας. 
Το πρακτορείο αναφέρει ότι το χρονοδιάγραμμα είναι πιθανό να αλλάξει, αλλά το επικρατέστερο σενάριο είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος να ανακηρύξει σε υπηρεσιακή πρωθυπουργό τη Βασιλική Θάνου, την Παρασκευή.
Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας.
Την ίδια μέρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει την προκήρυξη των εκλογών, πιθανότατα για τις 20 Σεπτεμβρίου, καθώς θέλει οι εξελίξεις να τρέξουν γρήγορα.
Ο Τσίπρας που κατά τη διάρκεια της επτάμηνης θητείας του παραλίγο η οικονομία να καταρρεύσει και η Ελλάδα να βγει από το ευρώ, προκάλεσε τις εκλογές για να συντρίψει τους αριστερούς αντάρτες και να ενδυναμώσει τη θέση του στην εξουσία.
Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο στόχος τους είναι να έχουν κυβερνητική πλειοψηφία, αν και στις δημοσκοπήσεις δεν είναι ξεκάθαρη η υποστήριξη που τελικά θα έχουν.
Την περασμένη εβδομάδα 25 από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν στην ίδρυση ενός κόμματος που είναι ενάντια στο μνημόνιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βασίστηκε στις ψήφους της αντιπολίτευσης για να περάσει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ύψους 86 δις. ευρώ, από τη Βουλή.
Περίπου το 1/3 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να στηρίξουν τη συμφωνία, καθώς είναι αντίθετοι στη λιτότητα και τη σκληρές μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι δανειστές και το ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης