Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Σκεπτικές οι αγορές για το αν η Ελλάδα θα βρει διέξοδο από την κρίση

Süddeutsche Zeitung: Σκεπτικές οι αγορές για το αν η Ελλάδα θα βρει διέξοδο από την κρίση
«Η Αθήνα λαμβάνει χρήματα και τα... επιστρέφει αμέσως», τονίζει η γερμανική εφημερίδα
«Οι αγορές εκφράζουν σκεπτικισμό για το αν η Αθήνα μπορεί να βρει διέξοδο από την κρίση», σημειώνει σε σημερινό της δημοσίευμα, η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Το εν λόγω δημοσίευμα τιτλοφορείται «Η Αθήνα λαμβάνει χρήματα- και τα επιστρέφει αμέσως», κάνοντας αναφορά στην εκταμίευση της πρώτης δόσης από το νέο δάνειο των 86 δισ. ευρώ του ESM, προς την Ελλάδα, τα οποία άμεσα… επιστράφηκαν στους εταίρους ως αποπληρωμή προηγούμενων δανείων.
Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται αναλυτή της τράπεζας DZ Bank, σύμφωνα με τον οποίοι το τρίτο πακέτο εξυπηρετεί αποκλειστικά την αποπληρωμή των χρεών, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξόφληση ανοιχτών λογαριασμών, ενώ τα χρήματα για τη δημιουργία νέων οικονομικών υποδομών θα πρέπει να τα εξοικονομήσει η ίδια η Ελλάδα μέσω πλεονασμάτων στο ισοζύγιο πληρωμών.
Παράλληλα, ο οικονομικός αναλυτής εκτιμά ότι σύντομα θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΚΤ, καθώς σημειώνει πως «είναι απλώς θέμα χρόνου να προχωρήσει και πάλι η ΕΚΤ σε αγορές ομολόγων στην Ελλάδα, όπως κάνει και στα υπόλοιπα 18 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης