Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο Soros αποσύρεται από την Alibaba Group Holding Ltd – Επενδύει στην Time Warner Cable Inc

tags :
Bloomberg: Ο Soros αποσύρεται από την Alibaba Group Holding Ltd – Επενδύει στην Time Warner Cable Inc
Πούλησε τα μερίδιά του σε εταιρίες ενέργειας λόγω της μείωσης στις τιμές του αργού

Το γραφείο της οικογένειας του δισεκατομμυριούχου George Soros πούλησε σχεδόν όλο το μερίδιο που κατείχε στο Alibaba Group Holding Ltd, καθώς η μεγαλύτερη ασιατική εταιρία ίντερνετ είδε τις μετοχές της να κατρακυλούν λόγω της επιβράδυνσης της κινέζικης οικονομίας.
To Bloomberg που αποκάλυψε τη συγκεκριμένη κίνηση, αναφέρει ότι το fund Management του Soros είχε περίπου 370 δισ. δολάρια των αμερικάνικων αποθεμάτων του Alibaba στο τέλος του πρώτου τριμήνου.
Στις 30 Ιουνίου διακρατούσε μερίδιο 4,9 δισ. δολαρίων, ενώ το Alibaba έχασε 100 δισ. δολάρια από την αξία του μετά το υψηλό του Νοεμβρίου.
Η εταιρία του Soros μείωσε και τις διακρατήσεις της στον ενεργειακό τομέα κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου.
Το αργό πετρέλαιο τον Ιούνιο είχε φτάσει στα 60 δολάρια τον βαρέλι, στο υψηλό του έτους, πριν πέσει στα τωρινά επίπεδα των 42 δολαρίων.
Το γραφείο της οικογένειας Soros πούλησε τα μερίδια που είχε στις Cenovus Energy Inc. and Suncor Energy Inc και μείωσε τις διακρατήσεις που είχε στις EQT Corp. and Noble Energy Inc.
Το γραφείο της οικογένειας μετέφερε περίπου 30 δισ. δολάρια και αγόρασε μερίδιο στην Time Warner Cable Inc. κάνοντας την εταιρία τη δεύτερη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ σε χρηματιστηριακή εκμετάλλευση.
Η εταιρία περιμένει την κανονιστική έγκριση για να συγχωνευτεί με την  Charter Communications Inc.
Η θέση της ήταν αξίας 259 δισ. δολαρίων στο τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης