Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές – Σε Ελλάδα και Κίνα στραμμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Κέρδη στις ευρωαγορές – Σε Ελλάδα και Κίνα στραμμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας, μετά την τρίτη κατά σειρά υποτίμηση του γουάν, τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχει βάση για περαιτέρω υποτίμησή του
Ανοδικό τέμπο ακολουθούν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Κίνα όσον αφορά το νόμισμά της, γουάν, αλλά και την πρόοδο σχετικά με το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στις προσπάθειες της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να διαβεβαιώσει τις αγορές ότι δεν θα υποτιμά συνεχώς το κινεζικό νόμισμα, γουάν.
Σημειώνεται ότι σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας προχώρησε στην υποτίμησή του κατά 1,11%, στα 6,401 έναντι του δολαρίου, ύστερα από την υποτίμησή του κατά 1,62% χθες, Τετάρτη και κατά 1,86% την Τρίτη.
Σε συνέντευξή Τύπου στο Πεκίνο, αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας ανέφερε σήμερα ότι το ισχυρό οικονομικό περιβάλλον της χώρας, τα συνεχή πλεονάσματα στο εμπορικό ισοζύγιο, η υγιής δημοσιονομική της θέση και τα υψηλά συναλλαγματικά αποθέματα παρέχουν «ισχυρή στήριξη» στη συναλλαγματική ισοτιμία, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα παρακολουθεί τις «ανώμαλες» διασυνοριακές ροές.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τίθενται και οι εξελίξεις σχετικά με το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο αφού περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα πρέπει να λάβει το «πράσινο φως» και των κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:20 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 1,30%, στις 11.059,50 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,63%, στις 6.612,30 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 1,75%, στις 5.012,10 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη κινείται υψηλότερα κατά 1,15%, πάνω από τις 11.000 μονάδες και συγκεκριμένα στις 11.008,50 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 1,52%, στις 23.348 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, τέλος, καταγράφει κέρδη 1,45%, στις 388,53 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης