Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέα έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο στην Καμπούλ – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Reuters: Νέα έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο στην Καμπούλ – Τουλάχιστον πέντε νεκροί
Και νέα ένταση στις σχέσεις Αφγανιστάν – Πακιστάν
Δεν έχει τέλος ο φόρος αίματος στο Αφγανιστάν, καθώς μόλις τρεις μέρες μετά τις απανωτές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε 50 ανθρώπους την Παρασκευή, μία νέα έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σημειώθηκε τη Δευτέρα στην Καμπούλ.
Αυτή τη φορά ο τραγικός απολογισμός ήταν τουλάχιστον πέντε νεκροί σύμφωνα με το Reuters.
To γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι αυτό το μπαράζ επιθέσεων σβήνει όποιες ελπίδες υπήρχαν για ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν και τον προτεινόμενο για νέο ηγέτη των Ταλιμπάν Mullah Mohammad Akhtar Mansour.
Παράλληλα, αυξάνει την ένταση με το γειτονικό Πακιστάν, τη βάση πολλών σκληροπυρηνικών ηγετών των Ταλιμπάν, όπως θεωρούν πολλοί στο Αφγανιστάν.
Ο πρόεδρος Ashraf Ghani που έχει εργαστεί για τη βελτίωση των σχέσεων με το Πακιστάν, θέτει ως προτεραιότητα να πιεστούν οι Ταλιμπάν έτσι ώστε να προχωρήσουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες.
Επίσης ζητάει από το Ισλαμαμπάντ να κλείσει τα εργοστάσια παραγωγής βομβών και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης ατόμων για αποστολές αυτοκτονίας που λειτουργούν μέσα από τα σύνορά του.
«Ελπίζουμε για ειρήνη, αλλά μας κηρύττουν τον πόλεμο από την πλευρά του Πακιστάν και το γεγονός αυτό είναι μία ξεκάθαρη εχθρική πράξη απέναντι σε μία γειτονική χώρα».
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας της Δευτέρας σε μία πολυσύχναστη περιοχή έξω από το αεροδρόμιο, λέγοντας ότι στόχος τους ήταν ξένες δυνάμεις.
Ένας αξιωματικός ασφαλείας έκανε λόγο για δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο, να είναι ξεκάθαρο ποιοι ήταν μέσα σε αυτά.
Από την αστυνομία ανέφεραν ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 16 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους μία γυναίκα κι ένα παιδί.
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν υποστήριξε ότι οι επιβαίνοντες στα δύο αυτοκίνητα που ήταν στόχοι, σκοτώθηκαν όλοι.
Αρνήθηκε ότι πέθαναν Αφγανοί πολίτες από την επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης