Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Schaeuble και Merkel διαφωνούν συχνά για τον τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης

Süddeutsche Zeitung: Schaeuble και Merkel διαφωνούν συχνά για τον τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης
Την εκτίμηση πως ο W. Schaeuble θα επαναφέρει το ζήτημα του Grexit διατυπώνει η Süddeutsche Zeitung
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Wolfgang Schaeuble, διαφωνούν συχνά στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειριστούν την ελληνικής κρίσης, σημειώνει σε δημοσίευμά της, η Süddeutsche Zeitung.
Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα διαπιστώνει πως «η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών έχουν συχνά διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης», προσθέτοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ζήτημα που προέκυψε με το σχέδιο για Grexit.
Όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, ο Schaeuble δεν ξέχασε πως το 2010 είχε προτείνει τη σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, καθώς και την αποπομπή κράτους της Ευρωζώνης, όταν αυτό δεν τηρεί τους κοινούς κανόνες.
Αναλυτικότερα, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ υποστήριζε ήδη από τότε πως «σε περίπτωση που μια χώρα αδυνατεί να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της και εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της τότε θα πρέπει να αποχωρεί από την ευρωζώνη παραμένοντας όμως μέλος της Ε.Ε.».
Η Süddeutsche Zeitung εκτιμά πως πρόκειται ακριβώς για την πρόταση με την οποία αποσκοπούσε σε αποκλεισμό της Ελλάδας στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, ενώ σημειώνει πως όποιος γνωρίζει τον Schaeuble γνωρίζει τη συνέπειά του και μπορεί εύκολα να συμπεράνει ότι θα επαναφέρει το ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης