Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολομβία: Εντολή από FARC για κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα - Aπελευθέρωσαν έναν κολομβιανό στρατιωτικό

Κολομβία: Εντολή από FARC για κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα - Aπελευθέρωσαν έναν κολομβιανό στρατιωτικό
Απελευθέρωσαν τον υπολοχαγό Cristhian Moscoso
Εντολή σε όλες τις μονάδες τους «να σταματήσουν κάθε δράση επιθετικού χαρακτήρα», έδωσαν οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).
«Σήμερα, 20 Ιουλίου, τα μεσάνυχτα τίθεται σε ισχύ η διαταγή να σταματήσει κάθε δράση επιθετικού χαρακτήρα εναντίον των ενόπλων δυνάμεων του κράτους καθώς και εναντίον των δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών», σημειώνουν οι FARC σε ανακοίνωσή τους , η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο pazfarc.org.
Μάλιστα, προειδοποιούν ότι οι μονάδες της «διατηρούν, σε περίπτωση επίθεσης, το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας».
Αναφέρουν ακόμη, ότι η κατάπαυση του πυρός «ανθρωπιστικού χαρακτήρα αποτελεί μια νέα χειρονομία από την πλευρά μας με στόχο να βρεθούν με την κυβέρνηση όλο και πιο αποτελεσματικοί τρόποι για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης».
Στο μεταξύ, οι FARC απελευθέρωσαν έναν κολομβιανό στρατιωτικό, ο υπολοχαγός Cristhian Moscoso, τον οποίο κρατούσαν όμηρο από τις 7 Ιουλίου.
«Ο υπολοχαγός Moscoso είναι ελεύθερος και είναι καλά», έγραψε ο κολομβιανός πρόεδρος στο Twitter, μετά από μια ανθρωπιστική επιχείρηση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της οποίας κινητοποιήθηκαν δύο ελικόπτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης