Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cunliffe (BoE): Άκρως επικίνδυνη η επιδείνωση της ελληνικής κρίσης χρέους - Να αποφευχθεί το Grexit

Cunliffe (BoE): Άκρως επικίνδυνη η επιδείνωση της ελληνικής κρίσης χρέους - Να αποφευχθεί το Grexit
H ελληνική κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ
«Άκρως επικίνδυνη» χαρακτήρισε την επιδείνωση της ελληνικής κρίσης χρέους, ο υποδιοικητής της Bank of England (Τράπεζα της Αγγλίας), Jon Cunliffe, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC.
Σχολίασε, ωστόσο, πως προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική κρίση έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις.
Ειδικότερα, επεσήμανε πως προς το παρόν δεν βλέπουμε δεν βλέπουμε σημάδια επιδημίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές ή κίνδυνο για τις ευρωπαϊκές περιφερειακές οικονομίες.
«Πρόκειται για μια εξαιρετικά ασταθή κατάσταση, μια εξαιρετικά ρευστή κατάσταση, μια κατάσταση άκρως επικίνδυνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποδιοικητής της BoE.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ελπίζει σε μία επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, αλλά και στην εξεύρεση ενός τρόπου αποφυγής του Grexit.
Αναλυτικότερα, ο Cunliffe  δήλωσε «πραγματικά ελπίζω ότι δεν θα συντελεστεί έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», προσθέτοντας πως «πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ, όπως και οι εταίροι της Ελλάδας επιθυμούν το ίδιο».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης