Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Telegraaf: Grexit επιθυμεί το 91% των Ολλανδών! – Δεν θα καταστρέψει το ευρώ λέει το 77%

De Telegraaf: Grexit επιθυμεί το 91% των Ολλανδών! – Δεν θα καταστρέψει το ευρώ λέει το 77%
Μόλις το 7% των Ολλανδών επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Grexit στηρίζει το 91% των Ολλανδών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η μεγαλύτερη ολλανδική εφημερίδα "De Telegraaf".
Ειδικότερα, το 91% των συμμετεχόντων χαρακτήρισε ανούσιες και χρονοβόρες τις προσπάθειες για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Η συντριπτική πλειοψηφία εκτιμά πως έγιναν υπεραρκετές προσπάθειες και τώρα ήρθε η ώρα της ελληνικής κυβέρνησης να παραιτηθεί.
«Σταματήστε όλες τις προσπάθειες», υποστήριξε, μάλιστα, ένας εκ των αναγνωστών, φανερά αγανακτισμένος.
Στον αντίποδα μια μικρη μειοψηφία, μόλις 7%, υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ.
«Αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει η Ευρώπη, οφείλουμε να βοηθάμε τις αδύναμες χώρες», υποστήριξε εις εκ της μικρής αυτής μειοψηφίας, ενώ έτερος υποστηρικτής τόνισε πως η παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι σημαντική για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Τη γεωστρατιωτική πτυχή του ζητήματος έθιξε ένας τρίτος αναγνώστης, που τάσσεται κατά του Grexit, υποστηρίζοντας πως «αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα οδηγηθεί γρήγορα στα χέρια του Putin».
Παράλληλα, το 77% των συμμετεχόντων υποστήριξε ότι το Grexit δεν θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για το ευρώ, με το 17% να διατηρεί την αντίθετη γνώμη.
Οι Ολλανδοί εμφανίζονται απρόθυμοι στην πιθανότητα νέας χρηματοδότησης στη Ελλάδα, με αναγνώστες να χαρακτηρίζουν την Ελλάδα «απύθμενο πηγάδι» και τη χρηματοδότησή της «κατασπατάληση των φόρων μας».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης