Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος της Merkel ζητά να διατηρηθεί η σκληρή στάση έναντι της Αθήνας

Η φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος της Merkel ζητά να διατηρηθεί η σκληρή στάση έναντι της Αθήνας
Απαιτούν να μην περιοριστούν οι απαιτήσεις έναντι της Ελλάδας – Καλύτερα να αποχωρήσει η Ελλάδα, παρά η Βρετανία
Η φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος της γερμανίδας καγκελάριου, Angela Merkel, απαίτησε σήμερα να μην μειωθούν οι απαιτήσεις έναντι της Ελλάδας και εξέφρασε τη λύπη της που δίνεται περισσότερη προσοχή στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έναντι της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου του Οικονομικού Συμβουλίου, μιας επιχειρηματικής ομάδας πίεσης μέσα στο CDU, την Ένωση Χριστιανοδημοκρατών, ο επικεφαλής της Kurt Lauk επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.
Κατά την εκτίμησή του, αυτό που μέχρι στιγμής έχει αποσαφηνιστεί είναι ότι «είτε οι Έλληνες αποφασίσουν να αποχωρήσουν από τη Νομισματική Ένωση είτε να παραμείνουν σε αυτή, αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις και οι δύο επιλογές δεν είναι καλές».
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν δίνεται πολλή προσοχή στη συζήτηση σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε., κάτι που ο Lauk θεωρεί ότι είναι ζωτικό για τους 28 λόγω της έμφασης που δίνει το Λονδίνο στην ελεύθερη αγορά.
«Χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι ακόμη περισσότερο σοσιαλιστική», σημείωσε ο Lauk και πρόσθεσε ότι αν ήταν να αποχωρήσει μια εκ των δύο χωρών, καλύτερα θα ήταν να αποχωρήσει η Ελλάδα και όχι το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σημειώνεται ότι σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, το Οικονομικό Συμβούλιο παρουσίασε μια δημοσκόπηση που έλαβε χώρα μεταξύ των μελών του, σύμφωνα με την οποία το 76% θεωρεί «ήσσονος σημασίας» ή «καθόλου σημαντικό» αν η Ελλάδα θα υποχωρήσει από το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης