Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kox (Ολλανδία): Εύλογη η απροθυμία της Ελλάδας να θυσιάσει την κοινωνική της πολιτική για χάρη του χρέους

Kox (Ολλανδία): Εύλογη η απροθυμία της Ελλάδας να θυσιάσει την κοινωνική της πολιτική για χάρη του χρέους
Ειλικρινής η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που δεν θέλει να αναιρέσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της 
Η απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να θυσιάσει την κοινωνική πολιτική της για χάρη της αποπληρωμής του χρέους είναι εύλογη, δήλωσε ο πρόεδρος του ολλανδικού κοινοβουλίου, Tiny Kox, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sputnik.
Ειδικότερα, επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, όμως δεν είναι πρόθυμη να αναιρέσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, μια στάση που ο Kox χαρακτήρισε «ειλικρινή».
Ερωτηθείς σχετικά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, επισημαίνοντας ότι «οι προοπτικές είναι θετικές».
Ο ολλανδός αξιωματούχος εκφράστηκε με ιδιαιτέρως θετικά σχόλια για την ελληνική κυβέρνηση, σχολιάζοντας ότι «είναι πολύ πιο σοβαρή από την προηγούμενη, η οποία μάλιστα ευθύνεται για την παρούσα οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα».
«Η νέα κυβέρνηση λέει: δώστε μας την ευκαιρία να αναζωογονήσουμε την οικονομία μας, τότε μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα και να αποπληρώσουμε τους πιστωτές μας», τόνισε ειδικότερα, ο Kox.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης