Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Μυστικό σχέδιο Γαλλίας, Γερμανίας για αλλαγές στη δομή της Ευρωζώνης - Προς Ευρώπη δύο ταχυτήτων

Die Zeit: Μυστικό σχέδιο Γαλλίας, Γερμανίας για αλλαγές στη δομή της Ευρωζώνης - Προς Ευρώπη δύο ταχυτήτων
Oι προτάσεις θυμίζουν αιτήματα του παρελθόντος για μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων, που θα αποτελείται από έναν σκληρό πυρήνα και πιο χαλαρούς δεσμούς για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης
Για μυστικό σχέδιο της Γαλλίας και της Γερμανίας το οποίο προβλέπει αλλαγές στη δομή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωζώνης, κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται το δημοσίευμα, οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης θα αλληλοσυνδέονται περισσότερο σε πολιτικό επίπεδο.
Οι αλλαγές τις οποίες προβλέπει το έγγραφο αφορούν τις τακτικές συνόδους των χωρών μελών της ευρωζώνη και τη διεύρυνση του πεδίου δράσης του Eurogroup, «περιλαμβανομένης της ενίσχυσης του προέδρου του και των πόρων που βρίσκονται στη διάθεσή του».
Επίσης προβλέπεται η δημιουργία δομών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ειδικά για τις χώρες μέλη της ευρωζώνης, με σκοπό να διασφαλιστεί ο δημοκρατικός έλεγχος των νέων εξουσιών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προτάσεις θυμίζουν αιτήματα του παρελθόντος για μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων, που θα αποτελείται από έναν σκληρό πυρήνα και πιο χαλαρούς δεσμούς για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης