Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές – Στη FED στραμμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές – Στη FED στραμμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον
Οι επενδυτές θα αναζητήσουν στην ομιλία της J. Yellen ενδείξεις για το πότε θα μπορούσε να υπάρξει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας το παράδειγμα των αγορών σε Ασία και ΗΠΑ και με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην ομιλία της διοικήτριας της FED, Janet Yellen, αναζητώντας ενδείξεις για το πότε θα μπορούσε να υπάρξει μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Στο επίκεντρο παραμένει και το πετρέλαιο, μετά το άλμα άνω του 2% στην τιμή του την Πέμπτη, ύστερα από τις αναφορές ότι το πλεόνασμα «μαύρου χρυσού» αρχίζει να περιορίζεται.
Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας και την Ελλάδα, η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel και ο γάλλος πρόεδρος Francois Hollande κάλεσαν χθες τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας και ότι πρέπει να κάνει περισσότερα προκειμένου να διασφαλίσει τα ευρωπαϊκά κεφάλαια.
Παράλληλα, σε σημερινές δηλώσεις της η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία για να προσθέσει, ωστόσο, ότι πριν γίνε αυτό απαιτείται εντατική δουλειά των τεχνικών κλιμακίων, καθώς ακόμη μένουν να γίνουν πολλά.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:25 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει οριακά κέρδη, στις 11.874,30 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,44%, στις 7.044 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 κινείται σε οριακά θετικό έδαφος και στις 5.148,80 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη καταγράφει οριακές απώλειες, στις 11.590,50 μονάδες ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο περί το 0,1%, στις 23.761 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,1%, στις 407,45 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης