Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να συμβάλλει στη σταθεροποίηση της ΠΓΔΜ καλούν την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι Πράσινοι

tags :
Να συμβάλλει στη σταθεροποίηση της ΠΓΔΜ καλούν την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι Πράσινοι
Η "εθνικιστική πολιτική" του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ N. Gruevski τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρξε επιβοηθητική
Την άποψη πως η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβάλει στη «σταθεροποίηση» της ΠΓΔΜ εάν έστελνε «θετικά σημάδια» για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, διατύπωσαν ο Γερμανός συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ράινχαρντ Μπιουτικόφερ και η Αυστριακή αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ουλρίκε Λούνατσεκ, όσον αφορά την ενταξιακή προοπτική της χώρας αυτής .
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον ισχυρισμό του Γερμανού ευρωβουλευτή ότι θα ήταν "θετικό" εάν η ελληνική κυβέρνηση προχωρούσε σε "προσεκτικό άνοιγμα", η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αντέτεινε πως και η "εθνικιστική πολιτική" του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ N. Gruevski τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρξε επιβοηθητική.
Η ίδια ζήτησε στις δηλώσεις της από τον N. Gruevski τη διερεύνηση από ανεξάρτητες υπηρεσίες, του σκανδάλου παρακολουθήσεων όπως επίσης των γεγονότων στο Κουμάνοβο, τονίζοντας πως εάν αυτό δεν συμβεί τότε ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί.
Ταυτόχρονα η Ουλρίκε Λούνατσεκ άσκησε κριτική στο "μποϋκοτάρισμα" από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι αυτό δεν έχει νόημα αλλά μπλοκάρει μόνον την κατάσταση στη χώρα και δεν βοηθάει στις επιδιώξεις των Σκοπίων για την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης