Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Ζητά διευκρινήσεις για το δημοψήφισμα από την βρετανική κυβέρνηση

Carney (BoE): Ζητά διευκρινήσεις για το δημοψήφισμα από την βρετανική κυβέρνηση
«Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής της Βρετανίας»
Η βρετανική κυβέρνηση οφείλει να παρέχει σαφήνεια για το δημοψήφισμα, που θα κρίνει το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ, ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Mark Carney.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, σχολίασε ότι η πρόσβαση της Βρετανίας στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά είναι ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πλεονεκτήματα της χώρας, ενώ κατέστησε σαφές πως η ευρωπαϊκή οικονομία είναι η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, ο μεγαλύτερος επενδυτικός προορισμός της Βρετανίας, αλλά και ο μεγαλύτερος επενδυτής της.
Στη συνέχεια παρατήρησε ότι δεν έχει υπάρξει έως τώρα αναβλητικότητα των επενδυτικών αποφάσεων των επιχειρήσεων, ενόψει του δημοψηφίσματος και της ασάφειας που το προσδιορίζει.
Κάλεσε, ωστόσο, την κυβέρνηση να προσδιορίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τη διαδικασία, το ζήτημα που τίθεται προς απόφαση, αλλά και τις συνέπειες αυτής.
«Είναι προς το συμφέρον του καθενός να υπάρχει σαφήνεια σχετικά με τη διαδικασία και το ζήτημα και η απόφαση ...», είπε συγκεκριμένα ο Carney.
Ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ο Mark Carney αρνήθηκε να σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα.
Αρκέστηκε να δηλώσει βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει με τη δέουσα ταχύτητα στην ανάπτυξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, δεδομένου ότι έχει χαρακτηρίσει το ζήτημα πρώτη προτεραιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης