Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι μεταρρυθμίσεις και η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Merkel

CNBC: Οι μεταρρυθμίσεις και η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Merkel
Δεν είχε προγραμματιστεί επισήμως η συνάντηση, τονίζει γερμανός αξιωματούχος
Μόλις μία ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντήσει τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, προκειμένου να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη ελληνική κρίση φερεγγυότητας.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, οι δύο ηγέτες αναμένεται να έχουν μια «ιδιωτική συνομιλία» στις Βρυξέλλες, σήμερα, Πέμπτη, όμως πρόσθεσε ότι η συνάντηση αυτή δεν είχε προγραμματιστεί επισήμως.
Παράλληλα, προσθέτει ότι η συζήτηση, που θα λάβει χώρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τη μεταναστευτική κρίση, θα επικεντρωθεί στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, τη λίστα μεταρρυθμίσεων και την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του CNBC, οι ελπίδες για μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών στο Eurogroup της Παρασκευής είναι αυξημένες, όμως επισημαίνει τον κίνδυνο απογοήτευσης, ειδικά μετά τις δηλώσεις ορισμένων εμπλεκομένων που έχουν τονίσει ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας αύριο.
Σύμφωνα με τη Rabobank, η Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με το ένα από τα κύρια ερωτήματα να είναι πότε ακριβώς η χώρα θα ξεμείνει από χρήματα.
Παράλληλα, σημειώνει ότι μια επίλυση της ελληνικής κρίσης είναι απίθανη στο Eurogroup της 24ης Απριλίου ή σε αυτό της 11ης Μαΐου, ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ΕΚΤ μπορεί να είναι απρόθυμη να αφήσει τα πράγματα να συρθούν για όσο διάστημα συνεχίζεται η κατάσταση με τη χρηματική θέση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης