Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Η Ελλάδα επαναφέρει το σχέδιο πρόωρων εκλογών - Διαψεύδει το Μαξίμου

Bild: Η Ελλάδα επαναφέρει το σχέδιο πρόωρων εκλογών - Διαψεύδει το Μαξίμου
Εάν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Τσίπρας θεωρεί ότι θα ενισχύσει την διαπραγματευτική του θέση απέναντι στους δανειστές
(upd)Πρόωρες εκλογές βλέπει στην Ελλάδα η γερμανική Bild, η οποία επικαλείται δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου.
Σύμφωνα με τα όσα της αποκάλυψε  Έλληνας υπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και με αυτό το προβάδισμα σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει τη χώρα του σε νέες εκλογές με σκοπό να κερδίσει την αυτοδυναμία του κόμματος του να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει τίποτα να χάσει».
Εάν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Τσίπρας θεωρεί ότι θα ενισχύσει την διαπραγματευτική του θέση απέναντι στους δανειστές.
«Εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει», προσθέτει.

Διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών της Bild το Μαξίμου

Σε διάψευση των σεναρίων για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, για τα οποία έκανε λόγο σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Bild», προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η καλύτερη απάντηση στα νέα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, είναι η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης.
Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για την εξεύρεση μίας αμοιβαίας επωφελούς λύσης, τηρώντας παράλληλα τη λαϊκή εντολή.
«Αφήνουμε τους άλλους να απεργάζονται ό,τι σενάρια τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα», καταλήγουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

(πρώτη ενημέρωση 13 Απριλίου 2015, 09:45)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης