Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Φιλανδού πρωθυπουργού μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Φιλανδού πρωθυπουργού μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές
Οι ψηφοφόροι επικρίνουν την κυβέρνηση γιατί δεν έλαβε τα σωστά μέτρα ώστε να δώσει ώθηση στην οικονομία
Η στάση της συντηρητικής κυβέρνησης της Φινλανδίας, ως στενού συμμάχου της Γερμανίας, υπήρξε ιδιαίτερα σκληρή απέναντι στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει. Μάλιστα, αρκετές φορές ο πρωθυπουργός Alexander Stoubb είχε επικαλεστεί τις επιθυμίες των ψηφοφόρων του για να αιτιολογήσει τη σθεναρή του στάση απέναντι στα ελληνικά αιτήματα για ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα.
Μια εβδομάδα όμως πριν από τις κρίσιμες για την κυβέρνηση του εκλογές η δημοτικότητα του φαίνεται ότι βρίσκεται στο ναδίρ. Για την ακρίβεια, έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011.
Δημοσκόπηση που δημοσιεύει η φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, δείχνει ότι μόλις το 11% των ερωτηθέντων χαρακτήρισαν «καλό» ή «πολύ καλό» το έργο της κυβέρνησης, ενώ σχεδόν έξι στους δέκα (61%) το χαρακτηρίζουν «κακό» ή «πολύ κακό».
Το 57% των Φιλανδών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση κρίνουν, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους της στον οικονομικό τομέα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τη μεγαλύτερη κάμψη παρουσιάζουν οι συντηρητικοί του Εθνικού Συνασπισμού του πρωθυπουργού, ο οποίος διαδέχτηκε στην πρωθυπουργία τον Jyrki kaitanen όταν ο τελευταίος ανέλαβε θέση αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον περασμένο Ιούνιο.
Οι ψηφοφόροι επικρίνουν την κυβέρνηση γιατί δεν έλαβε τα σωστά μέτρα ώστε να δώσει ώθηση στην οικονομία.
Ο Stubb έχει ζητήσει από τους Φιλανδούς να τον στηρίξουν με την εμπιστοσύνη τους ώστε να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν είχε τον χρόνο να εφαρμόσει.
Το Σάββατο, δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ilta-Lehti έδινε ποσοστό 23,5% στο Κεντρώο Αγροτικό Κόμμα που εκτιμάται ότι θα κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές.
Οι Σοσιαλδημοκράτες καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με ποσοστό 17%, μπροστά από τους λαϊκιστές Αληθινούς Φιλανδούς (16,6%) και τον συντηρητικό Εθνικό Συνασπισμό (16,2%).
Στις 19 Απριλίου, περίπου 4,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν τους 200 βουλευτές της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης