Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Η Ελλάδα αποπληρώνει το ΔΝΤ, η αβεβαιότητα όμως σχετικά με το μέλλον παραμένει

Le Monde: Η Ελλάδα αποπληρώνει το ΔΝΤ, η αβεβαιότητα όμως σχετικά με το μέλλον παραμένει
Η κατάσταση φαίνεται περισσότερο περίπλοκη όσον αφορά τις επόμενες αποπληρωμές της ελληνικής κυβέρνησης
Αυτή τη φορά όλα κύλησαν ομαλά, με την ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώνει προς το ΔΝΤ ποσό 460 εκατ. ευρώ, όμως τι θα συμβεί εν συνεχεία με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της Ελλάδας, διερωτάται ο αρθρογράφος της γαλλικής εφημερίδα «Le Monde», Jean-Pierre Stroobants.
Το ερώτημα παραμένει ανοιχτό, σημειώνεται και προστίθεται ότι εξακολουθεί να υφίσταται σύγχυση σχετικά με την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ και οι δηλώσεις από διάφορα κυβερνητικά στελέχη είναι συχνά αντικρουόμενες.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της σχετικά με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε κάποια συμφωνία, ώστε να απελευθερωθεί η τελευταία δόση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, ύψους 7,2 δισ. ευρώ.
Αναλυτές της HSBC αναφέρουν σε πρόσφατο σημείωμά τους ότι δεν βλέπουν δυσκολίες η ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μέχρι τα τέλη Απριλίου, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής των μισθών και συντάξεων, όμως η κατάσταση φαίνεται περισσότερο πολύπλοκη όσον αφορά τη 12 Μαΐου, όταν η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει στην αποπληρωμή ποσού 767 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Μάλιστα, αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι η πιθανότητα η Ελλάδα να μην μπορέσει να ανταποκριθεί διαμορφώνεται στο 50-60%.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης