Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Εύχομαι στον λαό της Ελλάδας ειρήνη και επιστροφή στην ευημερία

J. Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Εύχομαι στον λαό της Ελλάδας ειρήνη και επιστροφή στην ευημερία
«Συγχαίρω το λαό της Ελλάδας για την 194η επέτειο της ανεξαρτησίας σας», αναφέρει σε μήνυμά του, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου
«Εκ μέρους του προέδρου Obama και του αμερικανικού λαού, συγχαίρω το λαό της Ελλάδας για την 194η επέτειο της ανεξαρτησίας σας», αναφέρει στο μήνυμά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, επισημαίνοντας, ακόμα, ότι «τα δυο έθνη μας είναι ενωμένα και μοιράζονται κοινές αξίες, όπως: τη δημοκρατία και την ελευθερία που διατυπώθηκαν για πρώτη φορά στην αγορά της αρχαίας Ελλάδας».
«Ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και υπερατλαντικοί εταίροι έχουμε αγωνιστεί γι' αυτές τις αξίες ενάντια σε όλες τις απειλές κατά των τρόπων ζωής μας συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων της τυραννίας, του φασισμού και της τρομοκρατίας», υπογραμμίζει στο μήνυμά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Στη συνέχεια, ο J. Kerry αναφέρει ότι «άνδρες και γυναίκες από Αθήνα προς Καλαμάτα έχουν επίσης σφυρηλατήσει μια πλούσια παράδοση επί αμερικανικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένου του τόπου καταγωγής μου, την πολιτεία της Μασαχουσέτης», επισημαίνοντας πως «χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί αναθρέφουν τις οικογένειές τους στο σπίτι μου, στη Βοστόνη».
Υπογραμμίζει, ακόμα, πως οι ομογενείς «συνέβαλαν στην οικοδόμηση της αμερικανικής βιομηχανίας, στα εργοστάσια του Λόουελ, κατά μήκος του ποταμού Μέριμακ. Και έχουν ενισχύσει τη δημοκρατία μας ως εκλεγμένοι αξιωματούχοι, αφού κατέλαβαν τη θέση του κυβερνήτη (στη Μασαχουσέτη), θέσεις στην πολιτειακή Βουλή και στη Γερουσία των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον», εξαίροντας τους ομογενείς για την πλούσια παράδοση που έχουν σφυρηλατήσει στις ΗΠΑ.
Το μήνυμα του αμερικανού υπουργού καταλήγει με μια ευχή για τον ελληνικό λαό.
Ειδικότερα, ο J. Kerry εύχεται «σε αυτή τη χαρμόσυνη ημέρα, σε όλο το λαό της Ελλάδας ειρήνη και επιστροφή στην ευημερία», ενώ ολοκληρώνει το μήνυμά του, με την λέξη «συγχαρητήρια» στα ελληνικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης