Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Η ώρα της αλήθειας για Ελλάδα και ευρώ, καθώς ο Τσίπρας καταφθάνει στο Βερολίνο

Guardian: Η ώρα της αλήθειας για Ελλάδα και ευρώ, καθώς ο Τσίπρας καταφθάνει στο Βερολίνο
«Κρίνεται τόσο η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όσο και το μέλλον της ίδιας της Ελλάδας και της Ευρωζώνη»
Επίσκεψη καθοριστικής σημασίας για το ευρώ χαρακτηρίζει την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Γερμανία, η βρετανική εφημερίδα Guardian, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα την αλήθειας.
Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, την «βασίλισσα της λιτότητας» και υπερασπιστή των πολιτικών, που ο ίδιος έχει αποφασίσει να «κατεδαφίσει», με πολλούς να επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως ήρθε «η πολυαναμενόμενη ώρα της αλήθειας», σημειώνει η εφημερίδα.
Κάνοντας μια μικρή αναφορά στα όσα έχει περάσει η Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια, το δημοσίευμα τονίζει πως «το φύλλο ελιάς που τείνει η Merkel» είναι ικανό να αλλάξει το ρου της κατάστασης στη χώρα.
Επισημαίνει πως «κρίνεται τόσο η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όσο και η ίδια η Ευρωζώνη και το κοινό νόμισμα».
Οι ιστορικοί του μέλλοντος, σχολιάζει το δημοσίευμα, θα δουν «είτε την συνάντηση δύο σπουδαίων μυαλών, είτε την συντριβή του ευρώ, που ήρθε ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ενός ακίνητου αντικειμένου πάνω σε μια ακαταμάχητη δύναμη».
Η συνάντηση είναι κορυφαίας σημασίας, λοιπόν, ενώ έρχεται σε ένα όχι και τόσο θετικό κλίμα, με τα σενάρια περί Grexit να ευδοκιμούν και τις αναζωπυρωμένες συζητήσεις για το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας και τις θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να απειλούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας.
Μάλιστα, σημειώνει η Guardian, οι διμερείς σχέσεις είναι τόσο τεταμένες που ο κ. Γλέζος, ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και σύμβολο εθνικής αντίστασης, κάλεσε τις δύο πλευρές να παραμείνουν ψύχραιμες και να πρυτανεύσει η λογική.
Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβολο της αριστεράς, πολλοί είδαν την παρέμβασή του ως άμεσο μήνυμα στον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ως ένα μήνυμα που ο ηγέτης της Ελλάδας πρέπει να λάβει υπόψη του, καθώς μεταβαίνει στη Γερμανία, σε μία δύσκολη χρονική περίοδο.
Τόσο τα χρήματα, όσο και ο χρόνος εξαντλούνται για την Ελλάδα, τονίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να αγωνιά για την πληρωμή των συντάξεων και των μισθών του δημοσίου τους ερχόμενους μήνες και ενώ οι υποχρεώσεις της χώρας τρέχουν.
«Ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης δεν ήταν ποτέ σε τόσο μεγάλη ανάγκη αρωγής από τη Γερμανία», σχολιάζει το δημοσίευμα.
Ο «βασιλιάς του αντι-λιτότητας» έχει τα χαρτιά στα χέρια του, όμως δεν είναι ακόμα σίγουρο πως θα επιλέξει να τα παίξει, απέναντι στην γυναίκα που από τη μία κρατά τα κλειδιά της οικονομίας της χώρας και από την άλλη προσωποποιεί τις πολιτικές που έχουν βασανίσει την χώρα.
Ο κ. Τσίπρας και η κ. Merkel έχουν αλληλοκατηγορηθεί πολλάκις και θα χρειαστεί «μεγάλη ποσότητα διπλωματίας» και από τις δύο πλευρές σε αυτή τη συνάντηση.
Σε μία συνάντηση που χαρακτηρίζεται ως «η στιγμή της αλήθειας» και από τις δύο πλευρές και που θα κρίνει το μέλλον της Ευρωζώνης.
Και ενώ πολλοί ανησυχούν ότι ο έλληνας ηγέτης απλώς κερδίζει χρόνο, με την ελπίδα να εκλεγούν στην Ευρώπη και άλλοι ηγέτες με θέση κατά της λιτότητας…

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης