Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Αμετάβλητο στο -0,75% το βασικό επιτόκιο από την κεντρική τράπεζα

Ελβετία: Αμετάβλητο στο -0,75% το βασικό επιτόκιο από την κεντρική τράπεζα
Το ελβετικό φράγκο παραμένει υπερτιμημένο, ωστόσο θα υποχωρήσει με σταδιακά, σύμφωνα με την SNB
Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, κατά την τακτική συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.
Το βασικό επιτόκιο διατηρήθηκε αμετάβλητο στο -0,75%.
Η SNB ανέφερε ότι το φράγκο παραμένει υπερτιμημένο, προβλέποντας, ωστόσο, ότι θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά, ενώ τόνισε ότι αν χρειαστεί είναι έτοιμη να παρέμβει στην συναλλαγματική αγορά.
Η ανακοίνωση της SNB, επιβεβαιώνει τους αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι η τράπεζα είναι πρόθυμη να πουλήσει φράγκα, με στόχο να εξομαλύνει την συναλλαγματική αγορά.
Η διοίκηση της τράπεζας υπογράμμισε, ακόμα, ότι λαμβάνει υπόψη της, για την εφαρμογή της νομισματικής της πολιτικής, τόσο τις εξελίξεις στη συναλλαγματική αγορά, όσο και τις οικονομικές εξελίξεις και τον πληθωρισμό.
Σημειώνεται, επιπλέον, ότι η τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ κατά το τρέχον έτος, από +2% στο +1%, αλλά και τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, από το -0,1% στο -1,1% για το 2015 και από +0,3% στο -0,5% για το 2016.
Για όλο το διάστημα, που καλύπτουν οι σημερινές προβλέψεις της ελβετικής κεντρικής τράπεζας, ο πληθωρισμός δεν θα πλησιάσει τον στόχο του 2%, που έχει τεθεί.
Αναφέρεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της SNB, το α’ εξάμηνο του 2015 αναμένεται μια επιβράδυνση της οικονομία της Ελβετίας, καθώς και μια αισθητή υποχρησιμοποίηση των δυνατοτήτων παραγωγής, που έχει η χώρα.
Τέλος, αναφέρει ότι μια οικονομική ανάκαμψη σε παγκόσμιο επίπεδο θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία της Ελβετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης