Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ ενός Grexit το 59% των Γερμανών, καθώς οι σχέσεις Αθήνας – Βερολίνου οξύνονται

Υπέρ ενός Grexit το 59% των Γερμανών, καθώς οι σχέσεις Αθήνας – Βερολίνου οξύνονται
Δραματική αλλαγή της κοινής γνώμης στη Γερμανία καταδεικνύει δημοσκόπηση του YouGov.de
Δραματική αλλαγή της κοινής γνώμης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τη Γερμανία, καταδεικνύουν τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από τη γερμανική ιστοσελίδα YouGov.de, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των γερμανών πολιτών επιθυμούν μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, μετά μάλιστα και τη σημαντική όξυνση των σχέσεων Αθήνας – Βερολίνου.
Ειδικότερα, το ποσοστό των γερμανών πολιτών που είναι υπέρ του ονομαζόμενου Grexit αυξήθηκε στο 59% από 48% έναντι της προηγούμενης αντίστοιχης δημοσκόπησης που έλαβε χώρα στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ το ποσοστό εκείνων που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ μειώθηκε από το 34% τον Φεβρουάριο, στο 23% τον Μάρτιο.
Σημειώνεται ότι η νέα αυτή δημοσκόπηση έλαβε χώρα το διάστημα 11-13 Φεβρουαρίου και 13-16 Μαρτίου για λογαριασμό της γερμανικής ιστοσελίδας YouGov.de, μια περίοδο που η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας οξύνθηκε σημαντικά, ιδιαίτερα μετά τις λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, με τον γερμανό ομόλογό του, W. Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης