Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Η Ε.Ε. δεν θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη με κάθε τίμημα – Οικονομικά ατυχήματα μπορεί να συμβούν

Moscovici: Η Ε.Ε. δεν θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη με κάθε τίμημα – Οικονομικά ατυχήματα μπορεί να συμβούν
Ένα πιθανό τρίτο πακέτο βοήθειας θα πρέπει να είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα, σημείωσε
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι προετοιμασμένη να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ με κάθε τίμημα, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., Pierre Moscovici, αν και πρόσθεσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε σοβαρή ζημία στη νομισματική ένωση.
Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοήθειας προς τη χώρα.
«Μεγάλη επιθυμία και θέληση του Eurogroup είναι να μείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ», σημείωσε για να προσθέσει, ωστόσο, ότι «οικονομικά ατυχήματα μπορούν να συμβούν. Στόχος μας, όμως, είναι να μην το οργανώσουμε (σ.σ. Grexit), αλλά να το αποτρέψουμε».
«Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη με κάθε τίμημα, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις που θα είναι αποδεκτές και από τις δύο πλευρές», σημείωσε ο P. Moscovici, συμπληρώνοντας ότι ένα τρίτο πακέτο βοήθειας θα πρέπει να είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα.
Επισήμανε ακόμη ότι η Ευρωζώνη είναι σε πολύ καλύτερη θέση απ' ό,τι ήταν πριν από δύο χρόνια, ωστόσο προειδοποίησε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιους πολιτικούς τριγμούς.
«Όλοι μετά θα ρωτούσαν, ποιο κράτος – μέλος θα είναι το επόμενο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης